Om racen

Race beskrivelse.

Den Tibetanske spaniel er en lille selskabshund, der som navnet siger, oprindeligt stammer fra Tibet. Af temperament er den vagtsom og årvågen, selvsikker, venlig og inteligent. En udpræget selskabshund, som kun trives med masser af kontakt til sin familie. En tibetansk spaniel bør aldrig behandles hårdt, da den ofte bliver mere stædig og umedgørlig af uretfærdig behandling. Den Tibetanske spaniel er legesyg og kommer fint ud af det med børn og andre hunde/dyr. Racen kan være reserveret over for fremmede, og giver i reglen lyd fra sig, når der kommer besøgende. Racen er som sådan ikke meget gøende, selv om der kan være individuelle forskelle. Den kan sagtens holdes i lejligheder og etagebyggeri.

Pelsen på en Tibetansk spaniel kræver forbløffende lidt pleje. En gennembørstning/ gennemredning en gang eller to om ugen er tilstrækkelig.Til daglig er det nok at fjerne øjenklatter mv.  Bades efter behov.

Aktivitetsbehovet er i den lave ende, men man må sikre sig at man har tid nok til at give sin Tibetanske spaniel  tilstrækkeligt med selskab, da den ellers vil mistrives.

Den Tibetanske spaniel har en højde på ca. 25 cm. og vejer fra 4-7 kg. Alle farver er tilladte, om end nogle er mere alm. end andre.

FCI´s racestandard: www.dkk.dk/Gruppe-9

 

Er jeg ikke dejlig? ( Kri Kris Sokrates )